Vesti

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HRVATSKI GRAĐANSKI SAVEZ PODUPIRE KANDIDATURU SAŠE JANKOVIĆA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Rukovodstvo Hrvatskog građanskog saveza 3. veljače 2017. donijelo je Odluku o potpori kandidaturi Saše Jankovića za predsjednika Republike Srbije.

Imajući u vidu ukupne prilike u društvu: višegodišnji trend urušavanja institucija i njihovog demokratskog kapaciteta, sužavanja prostora slobode i prava građana/ki, ispoljavanja netrpeljivosti spram pripadnika/ca manjina, izazivanja međuetničkih tenzija i širenje atmosfere straha među građanima/kama Srbije, Hrvatski građanski savez kao organizacija osnovana radi zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava, podupire kandidaturu Saše Jankovića za predsjednika Republike Srbije.

Aktivisti/kinje Hrvatskog građanskog saveza uvjereni su da je Srbiji danas potreban predsjednik koji razumije i vjeruje u koncept ljudskih prava i koji je spreman da bez uzmicanja brani vrijednosti utemeljene u Ustavu, prema kojima je Srbija „...država zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokracije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti europskim principima i vrijednostima.“

Sve što je Saša Janković tijekom devet godina pokazao gradeći i braneći instituciju Zaštitnika građana, odolijevajući pritiscima, osporavanjima i najbezočnijim napadima, govori da pred sobom imamo osobu s izgrađenom profesionalnom i etičkom vertikalom i nepokolebljivog zastupnika najranjivijih skupina u društvu. Stoga će se Hrvatski građanski savez aktivno uključiti u kampanju i staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete, kako bi doprinio izbornoj pobjedi Saše Jankovića na predstojećim predsjedničkim izborima.

Za Hrvatski građanski savez

Tomislav Stantić, predsjednik

U Novom Sadu, 7. veljače 2017..